Digitaaliset innovaatiot laajempaan käyttöön terveydenhuoltoon

Terveyden ja hyvinvoinnin digitaaliset ratkaisut ovat kovassa nosteessa.

 

Terveydenhuollon digitalisoituminen on tätä päivää. Erilaisille digitaalisille terveysinnovaatioille on selkeästi kasvava tarve terveydenhuollossa, esimerkiksi terveyssovelluksia on kehitetty vaikka ja mihin tarkoitukseen. Globaaleilta markkinoilta löytyy jo noin 200 000 sovellusta terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen, mutta mitkä näistä sitten ovat oikeastaan niitä hyödyllisiä ja luotettavia terveyssovelluksia? Terveyssovelluksia sekä muita digitaalisia terveysinnovaatioita kehitetään jatkuvasti lisää, mutta miksi näitä ei hyödynnetä vieläkään terveydenhuollossa laajemmin?

 

Yksi osasyy tähän on vaatimus digitaalisten terveysinnovaatioiden tutkimusnäytöstä, kun niitä harkitaan käyttöönotettavaksi terveydenhuoltoon, mutta samalla selkeän, luotettavan ja erityisesti joutuisan arviointitoiminnan puute digitaalisten innovaatioiden suhteen. Toisaalta myös loppukäyttäjän sekä terveydenhuollon erityistarpeiden huomiointi digitaalisia terveysinnovaatioita kehitettäessä luo itsessään jo lisähaasteita niiden hyödyntämiselle ja käyttöönotolle terveydenhuollossa.

 

Haasteita riittää niin terveydenhuollon toimijoilla ja päättäjillä,
kuin sovelluskehittäjilläkin.

Ratkaisuna luotiin Qvalidi.

 

Motivoitunut ja innokas Qvalidi Oy palveluksessanne. Otathan rohkeasti yhteyttä, niin suunnittelemme palvelumme teidän tarpeitanne vastaaviksi.

 

Qvalidin siemen kylvettiin oikeastaan jo joitakin vuosia sitten, aloittaessamme yhteistyön Turun yliopiston terveyspelejä tutkivan ja kehittävän tutkimusryhmän (TEPE, Research Group on Health Games) jäseninä. Yllä mainitut haasteet ovat luoneet tarpeen sittemmin perustetun Qvalidin palveluille digitaalisen terveydenhuollon kentällä. Qvalidin yhteisenä visiona on nykypäivän tarpeita vastaavat terveydenhuollon palvelut.

 

Keväällä 2017 saimme erinomaisen mahdollisuuden osallistua Turun SparkUpin järjestämään BusinessUp-ohjelmaan. Asiantuntijayrityksemme liiketoimintaa hiottiin kyseisessä tehokkaassa kymmenviikkoisessa kiihdytysohjelmassa kevään aikana. BusinessUp tarjosi tukea yrityksemme liiketoimintaidean kehittämiseen eri tavoin, kuten oman valmentavan mentorin muodossa.

 

Qvalidi Oy perustettiin virallisesti syksyllä 2017. Tiimissämme työskentelee tutkijoita ja oman erityisalansa asiantuntijoita, terveydenhuollon ja informaatioteknologian aloilta, joilla on yhteinen tausta digitaalisten terveysinnovaatioiden tutkimuksen parissa. Digitaalisten innovaatioiden hyödyntämiselle terveydenhuollossa on selkeä tarve. Tämän vuoksi tavoitteenamme onkin eri tavoin edesauttaa digitaalisten innovaatioiden käyttöönottoa terveydenhuollossa.

 

Palvelemme niin sovelluskehittäjiä, terveydenhuollon toimijoita,
kuin muitakin digitaalisia terveysinnovaatioita hyödyntäviä tahoja,
tämän vision ja tavoitteen toteuttamisessa.

 

Tarjoamme palveluita digitaalisten terveysinnovaatioiden arviointiin,
konsultointiin, tutkimukseen ja koulutukseen liittyen.
Lue lisää tarjoamistamme palveluista täältä.

 

 

Tulevissa blogipostauksissa perehdytään tarkemmin Qvalidin monipuoliseen tiimiin ja palveluihin, sekä ajankohtaisiin uutisiin digitaalisen terveydenhuollon kentältä, joten pysykää kuulolla!

Julkaistu kategoriassa:

Magda Flemmich

Terveydenhoitaja, sairaanhoitaja, terveystieteiden kandidaatti Vastuu yrityksessä: markkinointi ja talousasiat